Skattestigning på Ærø - i to år

Skatten stiger med én procent i Ærøskøbing Kommune. Det er en konsekvens af en aftale mellem de to kommuner, Marstal og Ærøskøbing. Den første januar 2006 skal kommunerne lægges sammen, og i følge aftalen skal begge kommuner til den tid have ti millioner i kassen. Men det kan Ærøskøbiung kun få, hvis skatten stiger.

-

Skatten stiger med én procent i Ærøskøbing Kommune. Det er en konsekvens af en aftale mellem de to kommuner, Marstal og Ærøskøbing. Den første januar 2006 skal kommunerne lægges sammen, og i følge aftalen skal begge kommuner til den tid have ti millioner i kassen. Men det kan Ærøskøbiung kun få, hvis skatten stiger. Det skriver Fyns Amts Avis.

\"Vi må desværre skride til skattestigning for ikke at smadre tingene helt. Samtidig skal vi analysere vores drift, og se om, der er ting vi kan gøre bedre og billigere,\" siger borgmester, Jørgen Otto Jørgensen (S) til Fyns Amts Avis.

Skattenedsættelse i 2006
I Marstal forbliver skatten urørt på 20,8 procent, mens den i Ærøskøbing stiger fra 21,5 til 22,5. Der bliver den i 2004 og og 2005, og så er det faktisk meningen, at skatten skal tilbage på 21,5 procent i 2006, når sammenlægningen er en realitet.

\"Det er en taktisk og tidsbegrænset stigning, der skal bruges til at få styr på økonomien. Alternativet havde været dramatiske besparelser, der helt ville ødelægge vores service,\" siger Jens Groth-Lauritsen til avisen.

Det ene procentpoint sikrer Ærøskøbing 3,7 millioner kroner ekstra hvert år.

Tredje fynske skattehop
Ærøskøbing er den tredje fynske kommune der lader skatten stige til trods for regeringens skattestop.
I Nyborg stiger skatten også med en procent, og i Ringe barsler politikerne med en stigning på 0,3 procent.