I det fynske folks tjeneste

Skibskreditfond vil stoppe redning af Lindøværftet

Skibskreditfonden beskylder Folketinget for at drive fonden ud i ulovligheder, når politikerne kræver at den skal betale for redningen af Lindø-værftet.

-

Skibskreditfonden beskylder Folketinget for at drive fonden ud i ulovligheder, når politikerne kræver at den skal betale for redningen af Lindø-værftet, skriver dagbladet Børsen.

Peter Schütze, adm. direktør i Nordea og formand for Skibskreditfonden, afviser politikernes krav. Fonden er selvstændig, og dens vedtægter lukker for direkte tilskud til en virksomhed, uanset om det kunne være ædelt at redde Lindø-værftet.

- I disse tider, hvor politikerne er meget opmærksomme på erhvervslivets moral, kan jeg ikke forstå, at de presser os til at gøre noget, der er ulovligt. Jeg kan ikke forstå, at politikerne vil gøre det, siger Peter Schütze til avisen.

Hans hårde linje splitter dog fondens bestyrelse, hvor Rederiforeningen og Danske Maritime er positive over for en løsning. Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten vil hente 300 millioner kroner i Skibskreditfonden, så Lindø-værftet også næste år kan konkurrere med statsstøttede værfter i udlandet.

Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) vil indkalde samtlige Folketingets partier til en drøftelse af en redningsplan for Lindø. Han mener ikke, at der er en akut krise på Lindø-værftet, fordi de har ordrer frem til 2007. Men der skal findes en løsning, og hvis Skibskreditfonden skal indgå, skal det være en frivillig løsning.
/ritzau/