I det fynske folks tjeneste

Skidt regnskab i festivalchefs personlige selskab

Revisionen påtaler problemer med momsafregning og ulovligt aktionærlån. Årets festivalresultat først klar til september.

Der var masser af besøgende til årets Tinderbox-festival. Festivalchef Brian Nielsen og folkene bag Tinderbox forventer at offentliggøre det økonomiske resultat i september. Sidste års resultat kom først til offentlighedens kendskab i juni i år. Foto: Kim Rune

Tinderbox-chef Brian Nielsen er ikke ubetinget i kridthuset hos sine revisorer, BDO Revision i Århus.

For andet år i træk er der flere påtaler i hans personlige holdingselskab Strandhus Holding, der netop har afleveret et 2015-regnskab med et minus på 11 millioner kroner.

Regnskabet er afleveret for sent, og igen er der optaget et ulovligt aktionærlån.

I 2014-regnskabet var det ulovlige lån på 616.000 kroner – i 2015-regnskabet er beløbet på 323.000 kroner. Det er dog betalt tilbage efter regnskabsafslutningen.

Mens revisionen i 2014-regnskabet havde bemærkninger til, at Strandhus Holding ikke rettidigt havde indberettet moms og lønindkomst og tilbageholdt og afregnet udbytte-, A-skat og arbejdsmarkedsbidrag, bemærker revisionen for 2015-regnskabet, at der ikke er afregnet moms rettidigt.

Det er Tinderbox og Northside-festivalen i Århus sidste år, der som forventet trækker Strandhus Holdings egenkapital i et minus på 10,2 millioner kroner.

Tinderbox-festivalen gav som tidligere oplyst et samlet underskud på 31 millioner kroner, mens Northside Entertainment endte i et minus på knap fire millioner kroner.

Strandhus Holding Aps. er hovedaktionær i Down the Drain Holding, der ejer Tinderbox-festivalen sammen med FKP Scorpio og MKS 64 Holding.

Ifølge festivalens pressetalsmand Morten Hopballe regnes der i øjeblikket på resultatet af sommerens Tinderbox-festival.

Umiddelbart før festivalstart spåede Brian Nielsen, at der bliver tale om et millionoverskud.

Den udmelding er fortsat gældende, oplyser Morten Hopballe.

Han forventer, at resultatet af årets Tinderbox-festival kan meldes ud i september måned.

Ifølge udviklingschef Ronnie Hansen fra Odense & Co. har kommunen i modsætning til festivalen i 2015 ikke modtaget et budget for festivalen i 2016.

Odense Kommune ligger derfor ikke inde med tal, der kan udleveres.

Ronnie Hansen henviser til et mødereferat med festivalarrangørerne fra den 2. februar i år, hvor forventningerne til 2016 formuleres således: ”Budgettet udviser et mindre overskud. Budgettet tager udgangspunkt i et publikumsantal, der er tilpas ambitiøst i relation til aftalen mellem kommunen og Tinderbox.”