I det fynske folks tjeneste

Skole afviser ansvar for bulgarske elever

Gartnerskole afviser, at have ansvar for elever, der opholder sig ulovligt i landet.

Udlændinge-service vil undersøge fynsk gartneri.

Dalum Uddannelses Center afviser ansvar for, at en del af skolens 20 østeuropæiske elever hverken har arbejds- eller opholdstilladelse og er blevet udnyttet som billig arbejdskraft, mens de har været i praktik på fem fynske gartnerier, skriver 3F.

- Vi blander os ikke i gartneriernes måde at gøre tingene på. Vi har ingen myndighed over for virksomhederne, siger Hans Skjerning, direktør på Dalum UddannelsesCenter, til Nyhedsbrevet 3F.
 
De 20 EU-borgere fra Bulgarien og Ungarn har været i såkaldt praktik fra april til september i år på fem fynske gartnerier, som tilbyder en toårig uddannelse som væksthusgartnerassistent i samarbejde med Dalum UddannelsesCenter.

Vi kan ikke blande os

Fem bulgarere, der blev ansat hos Gartneriet Møllerhøj i Stige ved Odense til 55 kroner i timen, har stadig hverken en dansk arbejds- eller opholdstilladelse. Og dermed har de heller intet gult sygesikringsbevis, hvis de bliver syge eller kommer til skade.
 
- Jeg går ud fra, at virksomheden har orden i tingene. Hvis de ikke er her lovligt, så er det problematisk. Men det kan vi ikke blande os i, siger Hans Skjerning.

Underskud

Dalum UddannelsesCenter havde i 2006 187 elever inden for jordbrug. Statens tilskud var på 95 millioner kroner, alligevel havde skolen et underskud på 2,6 millioner kroner sidste år.