Skole laver stopforbud for biler

Siden nytår er to børn blevet påkørt ved Åløkkeskolen i Odense. Det er sket i forbindelse med det trafikkaos, der opstår om morgnen, når forældre i bil afleverer de små poder. Se interview med skoleleder Søren Lohmann

Bilkaos foran skolen skaber ulykker

Siden nytår er to børn blevet påkørt ved Åløkkeskolen i Odense. Det er sket i forbindelse med det trafikkaos, der opstår om morgnen, når forældre i bil afleverer de små poder.

Derfor får skolen nu indført stopforbud foran skolen mellem klokken 7.30 og 16.

19. januar opfordrede skolen ellers forældrene til at holde 30-40 meter væk fra skolen, at overholde færdselsreglerne og vise hensyn til de svage trafikanter. Men det har ikke virket.

I et brev til kommunen fortæller skolen om de to påkørsler af børn, der dog ikke kom alvorligt til skade. Skolen nævner også andre eksempler på bilisternes manglende hensyn: parkering helt op til indkørslen, hasarderede vendinger og parkering mod kørselsretningen.

Både politiet og kommunen har givet skolen ret i, at der opstår for mange farlige situationer om morgnen, så inden for en måneds tid bliver standsningsforbudet indført.