I det fynske folks tjeneste

Skoleelever arbejder ulovligt

Arbejdsgivere lader i stor stil skoleelever arbejde ulovligt i fritiden. Arbejdstilsynet og LO går sammen for at stoppe de unges ulovlige arbejdsliv.

Arbejdsgivere lader i stor stil skoleelever arbejde ulovligt i fritiden.

At der er brug for opmærksomheden, fremgår af sidste uges patruljer i Odense og omegn.

Her rykkede LO's fynske Jopatrulje ud til 40 købmænd, kiosker og supermarkeder, der i sommer gjorde sig uheldigt bemærkede med deres fritidsjobbere.

Selv om de fleste lovede at få forholdene bragt i orden, var det ikke sket i 17 af de 40 butikker.

De unge arbejder alt for meget, alt for længe, alt for farligt og alt for alene.

Ungarbejdere og skoleelever på 14, 15 og 16 år påtager sig i stigende grad fritidsarbejde baseret på hele og delvise lovovertrædelser.

Problemet er så stort, at beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) nu sætter Arbejdstilsynet på sagen i et tæt samarbejde med LO's Jobpatrulje, der i sommer gennemførte de hidtil mest omfattende undersøgelser af unges arbejdsforhold.

- Disse undersøgelser har påvist en lang række grove overtrædelser af de lovregler, der gælder unges fritidsarbejde. Frem for at Arbejdstilsynet og LO arbejder med disse problemer hver for sig, er der al mulig grund til, at de sætter sig sammen og får styr på området, og det sker nu, siger Claus Hjort Frederiksen til Politiken.