Skoler til kamp mod mobning

Næsten hver fjerde elev i folkeskolerne har på et tidspunkt været udsat for mobning. Og ofte har mobningen livsvarige konsekvenser for dem det går ud over. Derfor har Odenses institutioner og folkeskoler i år erklæret krig mod mobning. Giv dit bidrag til debatten om mobning.

-

Næsten hver fjerde elev i folkeskolerne har på et tidspunkt været udsat for mobning. Og ofte har mobningen livsvarige konsekvenser for dem det går ud over. Derfor har Odenses institutioner og folkeskoler i år erklæret krig mod mobning


Politisk beslutning
Allerede nu er flere skoler i gang med konkrete projekter, der skal bekæmpe dårlig social adfærd og mobning på skolerne. Både Stige Skole, Tarup Skole, Holluf Pile Skole og Korup Skole har haft undervisning eller temauger om mobning.


Det er Børn- og Ungeudvalget i Odense Kommune, der har besluttet, at årets tema for skoler, klubber og daginstitutioner i kommunen er \"børns behandling af børn\".


Udvalget ønsker, at forældre, lærere og pædagoger skal alle tage stillling til blandt andet hvordan man undgår mobning blandt eleverne.


Trin for trin
På Korup Skole har flere klasser gennemgået et amerikansk anti-mobbe kursus, der hedder \"trin for trin\".


\"Kurset lærer børnene om følelser. Både om egne og andres følelser. Når børnene har gennemgået kurset får de lettere ved at genkende andres følelser, og det skulle gerne forebygge mobning\", forklarer Malene Lund Andersen, der er lærer for en børnehaveklasse på Korup Skole.


Erfaringerne fra USA viser, at \"trin for trin\" giver et bedre socialt sammenhold i klasserne og dermed er chancerne for mobning meget mindre.


Men \"trin for trin\" er kun én ud af mange forskellige initiativer mod mobning i Odense og i andre fynske kommuner.


Livslang konsekvens
Og der er al mulig grund til at skride ind over for mobning allerede i børnehaveklasserne. Mange af de børn, der blev mobbet som børn får ikke alene en ulidelig skolegang, men bliver også mærket for livet.


Bianca Hansen fra Nyborg blev i folkeskolen drillet med sit tøj, sine ben, sin madpakke og alt muligt andet. Den gang var det et helvede at komme igennem en skoledag. I dag er hun 21 år.


\"Jeg mangler stadig selvtillid indimellem. Og da jeg skulle starte på en uddannelse var jeg bange for at blive drillet igen\", fortælller Bianca Hansen.


Deltag i debatten
Har du erfaringer med mobning eller et bud på hvordan man forhindrer mobning, så deltag i debatten.