I det fynske folks tjeneste

Skræk-eksempel på politikerstyring

Forældre over hele Fyn siger nej til den lovpligtige madordning, der betyder, at alle børnehaver fra august 2011 skal tilbyde frokost. Alligevel skal institutionerne bygge nye køkkener.

00:39

Forældre over hele Fyn siger nej til den lovpligtige madordning. Alligevel skal institutionerne bygge nye køkkener.

1 af 2

- Det er et skrækeksempel på detailstyring fra Christiansborg. Det er helt trøstesløst at tænke på, hvor mange penge, madordningen koster samfundet. Der er brugt oceaner af tid på noget, som forældrene ikke ønsker proppet ned i halsen, siger formanden for Familieudvalget i Nordfyns Kommune, Tessa Gjødesen (V) til Fyens Stiftstidende.

Forældre over hele Fyn siger massivt nej til den lovpligtige madordning, der betyder, at alle børnehaver fra august 2011 skal tilbyde frokost. Dermed benytter de den mulighed for fravalg, som regeringen nødtvungent indførte efter voldsomme protester.

Ønsker ikke madordning

Foreløbig har samtlige forældrebestyrelser i i Faaborg-Midtfyn, Nordfyn, Assens, Nyborg og Middelfart meddelt, at de ikke ønsker en kommunal madordning.

Enkelte børnehaver har i forvejen en frokostordning, og de fortsætter uændret, skriver Fyens Stiftstidende.

Selv om madordningen fravælges, bliver kommunerne nødt til igen om to år at skrue et tilbud sammen, som forældrene til den tid skal tage
stilling til.

Og børnehaverne skal have køkkener, der opfylder kravene i loven. Det har netop fået Middelfart Byråd til at investere i køkkenfaciliteter, selv om forældrene siger nej til madordning.