Skuffende fjerdeplads til Mørkøv/Rasmussen

Michael Mørkøv og Alex Rasmussen blev mandsopdækket til fjerdeplads i parløb ved VM i banecykling. De danske favoritter måtte afgive titlen til Australien.

Alex Rasmussen og Michael Mørkøv er ikke længere verdensmestre i parløb.

Det stærke danske par, der i suveræn stil vandt titlen sidste år i Polen, kunne ikke leve op til favoritværdigheden ved dette års VM i Ballerup, hvor det blot blev til en placering som nummer fire.

Dermed står der kun et ettal ud for antallet af danske VM-medaljer, efter at Alex Rasmussen tog titlen i scratch torsdag.

De fleste af modstanderne overvågede det danske par, som blev tvunget til at føre an og slide i det. Først i fjerde sprint fik de fem point, da Alex Rasmussen hamrede først over stregen. Og i flere af de efterfølgende spurter blev der da også sat endnu flere point ind på kontoen.

Men da både Frankrig, Australien og Belgien undervejs formåede at hente en omgang på konkurrenterne, kunne pointene ikke bruges til noget som helst.

Alex Rasmussen forsøgte flere gange at stikke af til stor jubel for et medlevende publikum i Ballerup Super Arena, der kom op af stolene. Men Australierne Leigh Howard og Cameron Meyer forsvarede sikkert føringen på de sidste omgange.

Søndagens parløb var nok sidste gang i et stykke tid, hvor Alex Rasmussen og Michael Mørkøv kører sammen ved et bane-VM. De begyndte sidste år at køre professionelt for det danske Team Saxo Bank, og begge ryttere har sagt, at de i de kommende år især vil satse på en karriere på landevej og derfor ikke har klarhed over, om de igen kommer til at køre VM på bane og i givet fald hvornår.

Både Mørkøv og Rasmussen vil dog nok begge fortsætte med at køre seksdagesløb, men udelukkende som vintertræning, hvis det kan passes ind i arbejdsgiveren Team Saxo Banks planer.