Skuffende nat for fynske OL-atleter

Der var ikke meget at fejre for de fynske atleter, der i nat var i aktion til OL i Tokyo.

Tre atleter fra Fyn var i nat i aktion ved de Olympiske Lege i Tokyo, men desværre var der ikke meget at fejre for fynboerne. 

Den nordfynske skytte Anna Skade Nielsen var kl. 01.30 dansk tid med i disciplinen riffelskydning på 10 meters afstand. 

For at kvalificere sig til finalerne krævede det minimum en 8. plads. Det blev dog kun til en plads som nummer 22 med resultatet 623.3.

- Det var virkelig svært. Jeg var mega nervøs, fordi det er mit første OL, og der har ikke været så mange store konkurrencer i år.

- Det gik godt i prøveskydningen, og de første 20 skud var ikke gode, men heller ikke dårlige, og derefter blev det bare mega svært, siger Anna Skade Nielsen til Ritzau.

Et hårdt betongulv i den olympiske skydehal betød, at fødderne hurtigt kom til at sove hos to danske skytter, Anna Skade Nielsen og Rikke Mæng Ibsen, har de siden fortalt.

Anna Skade Nielsen skal igen i aktion, når hun skal dyste i 10 meter riffelskydning for mixede hold. 

Firer i opsamlingsheat

Natten til lørdag dansk tid sluttede ro-fireren med fynske Christina Juhl Johansen samt Trine Dahl Pedersen, Frida Sanggaard Nielsen og Ida Gørtz Jacobsen på en klar sidsteplads i det indledende heat og skal nu ud i opsamlingsheat i jagten på en finalebillet.

75 procent af besætningen fra VM i 2019 sidder i OL-båden, men det er først for få måneder siden, at man fandt frem til kvartetten, som der skulle satset på til OL.

Christina Juhl Johansen medgiver, at man nok skulle have fundet frem til konstellationen tidligere end for omkring tre måneder siden.

- Ja, det burde man nok. Men det er ude af vores hænder og har været op til vores landstræner, siger Johansen til Ritzau.

Damedouble taber til kinesere

Maiken Fruergaard fra Odense Badminton Klub var med damedouble-makkeren Sara Thygesen også i aktion. 

De mødte den kinesiske duo Li Yin Hui og Du Yue. Her blev det til et nederlag i to sæt. Første endte 21-13 og andet endte 21-15. 

Danskerne skal dog snart i kamp igen og møder det koreanske par Lee Sohee og Shin Seungchan.