Skuffet Nicki P.: Det var ikke min aften

Nicki Pedersen startede godt, men styrtede tre gange og endte med at blive diskvalificeret i Parken.

Publikum ved speedway-grand prix'et i Parken møder hvert år op med håbet om at se den fynske fighter Nicki Pedersen i en hovedrolle.

Og en hovedrolle fik Nicki Pedersen bestemt i dette års løb lørdag aften, men det var mest for at være impliceret i tre styrt. Det sidste kostede ham en diskvalifikation fra semifinalen.

- Det var bare ikke min aften, konstaterer Nicki Pedersen.

- Jeg kom ellers godt fra start, men jeg tabte farten kort efter, og det er det, der gjorde, at de andre kørte op i mig, forklarer de senere års bedste danske speedwaykører.

Danskeren lagde ellers hårdt ud med sejre i sine to første heat, men da han skuffet kunne traske ud af det danske nationalstadion efter endt arbejde, kunne han konstatere, at de sejre forblev de to eneste.

- I starten havde jeg ikke de samme problemer. De kom senere. Vi forsøgte alt, men i dag kunne vi simpelthen ikke finde de rigtige indstillinger på cyklen, siger Nicki Pedersen, der ikke for alvor kunne hidse sig op over diskvalifikationen i semifinalen.

- Den var fifty-fifty, mener fynboen.

Dermed blev det heller ikke i år, at den 35-årige dansker vandt i Parken. Da han og siden Bjarne Pedersen røg ud efter semifinalen, valgte en stor del af publikum at udvandre inden finalen.

Men Pedersen er efterhånden træt af snakken om den manglende Parken-sejr.

- For mig handler det om at vinde VM, og så lever jeg egentlig fint med, at jeg ikke har vundet i København. Der kommer en dag i morgen, og vi må videre, lyder det fra Nicki Pedersen.

Australske Jason Crump vandt det københavnske grand prix og fører også i den samlede stilling, hvor Nicki Pedersen nu er nummer tre.