I det fynske folks tjeneste

Skuffet Nicki P. tror stadig på VM-titlen

Den fynske speedwaystjerne forpassede en stor mulighed for at hale mere på Greg Hancock.

Det lignede et kæmpe skridt mod VM-titel nummer fire til speedwaykøreren Nicki Pedersen, da konkurrenten Greg Hancock ramte en sjældent dårlig dag og slet ikke kom i semifinalen i lørdagens grandprix i Cardiff.

Men den ellers velkørende dansker fik det aldrig til at rulle, da det virkelig gjaldt. Han sluttede sidst i sit semifinaleheat og måtte nøjes med i alt 11 point i regnskabet. Det var fire mere end Hancock, men der var mulighed for at hente mange flere.

- Jeg havde håbet at hente mindst fem point på Greg Hancock i dag. Jeg hentede fire, så jeg får da spist lidt point her og der. Men nu kom Chris Holder også ind i billedet, siger Nicki Pedersen til Ritzau.

- Jeg er skuffet, for jeg kom i semifinalen og lavede gode starter hele aftenen.

Det var Holder, der vandt det britiske grandprix, og efter en forrygende aften er australieren pludselig fem point foran Nicki Pedersen og kun et efter førende Hancock i den samlede VM-stilling.

Danskeren ser fortsat muligheder for at stå som verdensmester, når sæsonens sidste tre grandprixer er overstået.

- Jeg skal hele tiden kigge på mig selv. Jeg lavede en lille fejl i semifinalen i aften, og det er marginaler, det handler om.

- Hvis man vil være verdensmester, skal klaveret spille, også når det handler om alle de små ting. Men løbet er ikke kørt endnu, siger Nicki Pedersen.

Grandprix-serien fortsætter den 8. september i Målilla i Sverige.