I det fynske folks tjeneste

Skybrud over Fyn

Lørdag fik Fyn endnu en gang en ordentlig spand regn. Lokalt var der tale om skybryd, og Falck fik travlt med at hjælpe husejere med oversvømmede kældre og utætte tage.

1 af 6

Lørdag eftermiddag var der faldet over 12 millimeter regn i Odense i følge TV2-vejret, men lokalt var nedbørsmængden flere steder 16 millimeter i løbet af en halv time, hvilket svarer til et regulært skybrud. Mange steder faldt der også stor hagl på størrelse med hasselnødder, og samtidig lynede og tordnede det over det meste af Fyn.

Falck havde sent lørdag haft 20 assistancer til fynboer, der havde fået vand i huset. Blandt andet blev Odense Idrætspark oversvømmet med 30 cm vand på et nyrenoveret trægulv.

I Odense Havn blev en transformerstation oversvømmet, og det betød at et stort område i det centrale Odense mistede telefonforbindelsen. Blandt andet har det været umuligt at ringe op til politiet siden klokken 17.

Problemer for landbruget

Det vedvarende regnvejr begynder nu også at skabe problemer for landbruget. Mange steder har de ekstremt kraftige regnskyld slået kornet ned, hvilket kan få konsekvenser for høsten.