Skybrud skyld i togforsinkelse mellem Fredericia og Vejle

Et spor mellem Fredericia og Vejle er lukket efter dæmningsskred, der forsinker togene, meddeler Banedanmark.

Et skybrud natten til fredag er sandsynligvis skyld i et dæmningsskred ved Børkop syd for Vejle, hvilket betyder, at det ene af de to spor mellem Fredericia og Vejle er lukket.

Det meddeler Banedanmark, skriver DSB i en pressemeddelelse.

Banedanmark ved endnu ikke, hvor lang tid det vil tage at rydde op efter skybruddet, der sandsynligvis er skyld i dæmningsskredet, men arbejdet fortsætter lørdag, hvor det også vil sætte sit præg på togdriften.

Stationerne Brejning og Børkop, der ligger på strækningen mellem Fredericia og Vejle, bliver betjent med busser i stedet for tog.

Arbejdet på dæmningen betyder, at alle regionaltog mellem Fredericia og Aarhus H er aflyst, og at regionaltogene, der normalt kører mellem Fredericia, Vejle og Struer kun kører mellem Vejle og Struer.

Fra Hedensted kører lyntog i retning mod Aarhus og intercitytog mod København. Både intercity- og lyntog vil køre med mindre forsinkelser på cirka ti minutter, oplyser DSB.

Endelig vil de internationale tog til og fra Tyskland blive erstattet af busser mellem Fredericia og Aarhus.

- Med ændringerne, der træder i kraft lørdag, prioriterer DSB langt størstedelen af kunderne, der rejser i InterCity- og InterCityLyn-togene mellem landsdelene, hedder det i en pressemeddelelse fra DSB.

Tidligt fredag morgen har regn, lyn og torden præget det syd- og sønderjyske. Ved Kolding har DMI meldinger om 43 millimeter regn på tre timer, mens der blev målt 34 millimeter på Als.

For at der skal være tale om et skybrud, skal der falde 15 millimeter vand på en halv time.