I det fynske folks tjeneste

Skyet men tør mandag i vente

Efter en fantastisk forårsuge i sidste uge, kan man også se frem til noget, der minder om forår mandag. Dog med lidt køligere temperaturer.

Temperaturerne mandag kan ikke leve op til, at vi er gået over til sommertid, men det holder tørt, og solen kommer frem i løbet af dagen. Foto: Melissa Kjemtrup

Selvom urene nu siger sommertid, så er temperaturerne ikke helt med. Efter weekendens stormvejr over Fyn bliver temperaturerne lidt lavere mandag, end de var i slutningen af sidste uge. 

Mandag bliver tør. Den starter skyet, men i løbet af dagen klarer det op, og der vil komme nogen eller en del sol. Vinden bliver svag til jævn fra nord og nordøst. Det skriver DMI mandag morgen.

Til aften og i nat bliver det tørt og klart med temperaturer ned til fem graders frost. Vinden vil dog aftage og bliver svag fra nord.

Læs også Kulturminister støtter zoologiske haver med hjælpepakke

April-vejr i vente

Ugen byder på vekslende vejr med udbredt frost natten til tirsdag, og de varme forårsdage lader vente på sig.

Onsdag er den første dag i april, og det bliver en blæsende og forholdsvis kølig start på måneden, hvilket også er tilfældet for resten af dagene frem til næste weekend.

- April er jo kendetegnet ved, at alle mulige vejrtyper kan komme - som regel i kortere perioder.

- Og det passer meget godt denne uge, hvor vi både vil opleve nattefrost, solskin, byger og blæst med de højeste temperaturer i nærheden af ti grader, siger Mette Wagner, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), mandag morgen.

Natten til tirsdag klarer det op, og de manglende skyer giver en solid omgang nattefrost.

Men det klare vejr indebærer også en flot start på tirsdagens med solskin og klar luft.

- Det bliver tørt med nogen eller en del sol og op til syv graders varme. I løbet af formiddagen kommer der lidt skyer ind fra nordvest og også enkelte regnbyger.

/ritzau/

Læs også Psykolog: Derfor bliver vi kulrede af at gå hjemme