I det fynske folks tjeneste

Slut med Kvikkort: Rejsekortet indtager Fyn

Fra søndag den 15. januar åbner Fynbus op for, at deres kunder kan bruge det nationale rejsekort i deres busser.

Fynbus indfører rejsekortet søndag den 15. januar.

Det er snart slut med Kvikkort, Værdikort og Turkort for alle fynboer, der rejser med Fynbus. I stedet får de mulighed for at benytte det landsdækkende rejsekort.

Ved Kvitkortet skulle man først rejse og så betale. Ved Rejsekortet skal man have penge på kortet, før man rejser.

Kommunikationschef ved Fynbus, Martin Krogh

Det betyder, at det bliver muligt at benytte den samme billet på tværs af den kollektive trafik i hele Danmark.

- Forskellen er primært, at man skal betale før man rejser. Ved Kvitkortet skulle man først rejse og så betale. Ved Rejsekortet skal man have penge på kortet, før man rejser. Så skal fynboerne også vende sig til at tjekke ud, når de er færdige med at rejse, fortæller kommunikationschef ved Fynbus, Martin Krogh.

For Fynbus ser de udskiftningerne til Rejsekortet som et plus for fynboerne. 

Det er dette kort, som Fynboerne fremover skal bruge til betaling i de fynske busser. Foto: Sara Gangsted / Scanpix Denmark

- Det bliver en bedre service end før. Vi har fået meget kritik fra folk udefra, der synes, det har været meget besværligt uden rejsekort. De rejsende får det nemmere. Ligeledes bliver det nemmere for fynboerne, når de skal rejse uden for Fyn, og så kan de nøjes med kun at have et kort. Så når det er kommet rigtigt igang, tror jeg, at folk vil synes det er nemmere, fortæller Martin Krogh.

Kvikkort lidt endnu

FynBus’ nuværende elektroniske kort kan dog stadig benyttes i de fynske busser efter 15. januar, men vil blive udfaset per 31. marts 2017 – det gælder Kvikkort, turkort og værdikort. Tiden har været til at skifte systemet.

- Vores nuværende kortsystem er ved at være forældet. Systemet er også afskrevet og betalt, så vi har kigget efter et nyt system. Vi vil gerne bakke op omkring et landsdækkende kort, fortæller Martin Krogh.

Man kan også stadig benytte sit periodekort, men i løbet af foråret vil det blive byttet ud med et nyt plastikkort, som skal bippes på rejsekortudstyret i stedet. Det vil selvfølgelig stadig være muligt at rejse på en fast strækning for et fast månedligt beløb.

Det koster 50 kroner at få et rejsekort, men aktive FynBus-kunder vil efterfølgende få dette beløb indsat på deres rejsekortet, så der kan rejses for dem. Det kræver dog, at rejsekortet er bestilt via FynBus’ hjemmeside senest den 28. februar 2017.

- Fynboerne skal selv bestille et rejsekort. Vi kan ikke automatisk føre dem over i vores system. Men vi tilbyder, at de kan bestille det gennem Fynbus' hjemmeside. Så returnerer vi de 50 kroner, hvad kortet koster, så de kan rejse for pengene i stedet, fortæller Martin Krogh.

Fynbus' prisberegner har TV 2/Fyn udregnet, hvad det vil koste fra banegården i Odense til SDU.

Rabattrin
0 (0-3 rejser pr. md.)18,00 kr./tur
1 (4-9 rejser pr. md.)16,20 kr./tur
2-4 (10-27 rejser pr. md.)13,50 kr./tur
5-7 (min. 28 rejser pr. md.)10,80 kr./tur

 

Her er prisen for rejser fra Odense til Faaborg.

Rabattrin
0 (0-3 rejser pr. md.) 54,00 kr./tur
1 (4-9 rejser pr. md.)48,60 kr./tur
2-4 (10-27 rejser pr. md.) 40,50 kr./tur
5-7 (min. 28 rejser pr. md.) 32,40 kr./tur