Slut med omveje til skole

Lige nu nyder skoleeleverne sikkert ferien, men for mange venter den daglige bustur frem og tilbage til ungdomsuddannelsen på den anden side af sommerferien. Og nu skulle den tur blive nemmere for endnu flere fynske studerende.

Fynbus har i et års tid forsøgt sig med deciderede uddannelsesruter fra oplandet og direkte til uddannelsesstederne. Nu kommer der endnu flere af de ruter, der kører direkte til skolerne og hvor ankomsttiden er tilpasset det tidspunkt, undervisningen begynder på.

Ruterne kører om morgenen og om eftermiddagen.

Mange af ruterne vil køre mere direkte end før for eksempel kører en del udenom banegårdscentret i Odense, så man undgår at skifte bus. Flere af ruterne vil også tage Odins Bro for at komme hurtigere fra eksempelvis Otterup til Syddansk Erhvervsskole og Mulernes Legatskole.

Nogle af de nye uddannelsesruter erstatter gamel ruter - andre er helt nye. De kan bruges af alle, også selv om man ikke er studerende.

Fynbus oplyser, at flere af køreplanerne for lokalruter også er blevet justeret, så de passer bedre til forskellige ungdomsuddannelser.

Se køreplanerne for alle uddannelsesruter her