Slut med penge til nedrivninger på landet

Fynboer på landet må vænne sig til at se på faldefærdige skrotbunker i landskabet. Regeringen nedlægger den såkaldte nedrivningspulje, som flere fynske kommuner har haft stor glæde af.

I blandt andet Faaborg-Midtfyn Kommune er mange faldefærdige rønner blevet jævnet med jorden med støtte fra nedrivningspuljen.

Der er stadig penge at søge, men når de er blevet brugt op, så bliver ordningen nedlagt. Regeringen har nemlig ikke afsat penge til formålet i finansloven.

- Det er helt galt, og et løftebrud. Regeringen svigter landdistrikerne og udkantsdanmark, siger det fynske folketingsmedlem Erling Bonnesen(V), der var ophavsmand til puljen i 2009.

Sidste år fik Langeland 375.000 kroner, Ærø 1,2 millioner kroner, Assens 4,4 millioner, Nordfyn 5,38 millioner og Faaborg-Midtfyn fik 7,1 millioner kroner til oprydning på landet. Blandt andet er flere faldefærdige rønner i Vester Hæsinge blevet revet ned.

Men selvom Carsten Hansen(S) ved sin udnævnelse til minister for by, bolig og landdistrikter erklærede, at han ville arbejde for at videreføre den tidligere regerings nedrivningspulje, er den ikke med i regeringens finanslovsforslag.

- Puljen har ydet en god og vigtig indsats i landområderne. Men den tidligere regering havde afsat pengene som en engangsydelse og ikke afsat i deres finanslovsforslag. Vi har et hul på 96 milliarder og vi bruger ikke penge vi ikke har, så derfor skal vi nu have evalueret indsatsen før vi bevilger flere penge, lyder forklaringen fra Carsten Hansen.

Ministeren mener, at der i stedet skal udarbejdes en strategi for hvordan man laver vækst i landdistrikerne.

Men den holdning giver Erling Bonnsen ikke meget for.

- Dette er en hån mod udkantsdanmark og så fra ministeren selv. Man strør om sig med penge til udlandet og u-landshjælp og så kan man ikke en gang hjælpe sine egne udkantsområder. Den pulje må ikke stoppe, siger Erling Bonnesen.