Slut med sommervarme: Temperaturen tager et dyk

På ugens første dag kan termometeret ramme 20 grader. Fra onsdag går det ned ad bakke og bliver koldt og vådt.

Efter sommerlige temperaturer i pinsen bliver det en hel del køligere i den kommende uge. Fra onsdag kommer der højst til at stå 15 grader på termometeret.

- Det ser ikke så varmt ud, som det har været i pinsen. Vinden tiltager fra vest, og det gør, at temperaturen falder til omkring 15 grader, og når vi kigger frem mod weekenden bliver det endnu køligere, siger vagthavende meteorolog ved DMI Jørn Thomsen.

De lune temperaturer holder dog fast lidt endnu. Anden pinsedag kan nydes i omkring 20 graders varme - varmest bliver det i den østlige del af landet.

Dagen begynder skyet de fleste steder, og der kan også falde noget regn. Men skydækket bryder op i løbet af eftermiddag, så solen kan titte frem.

Tirsdag byder på den sidste bid af den varme luft i denne omgang. Der kommer lidt solskin, kun få byger og op til 20 grader, fortæller meteorologen.

Men så begynder de køligere temperaturer også at trænge sig på:

- Onsdag mærker vi det meget tydeligt, hvor det blæser fra vest og nordvest. Det er en frisk vind, der når op til hård vind til kuling på vestkysten. Det bliver rigtig sejt derovre, siger Jørn Thomsen.

Der er også en chance for sol til det nordvestlige Danmark onsdag, mens den nordøstlige del af landet får flere skyer og byger.

Torsdag lægger vinden sig, men temperaturen forbliver i den lave ende, og natten til fredag kan den ryge helt ned omkring to graders varme.

Fredag og weekenden falder der en hel del regn, og solen bliver et sjældent syn.

- Hvis det når op på 15 grader, så skal man være glad. Og det bliver blæsende igen, lyder det fra meteorologen, der ikke ser nogen sommerlige temperaturer i prognoserne for den allernærmeste fremtid.