I det fynske folks tjeneste

Slut med vindmøller på den fynske motorvej

Fra den 1. juli kan det være slut med særtransporter i myldretiden på visse motorvejsstrækninger, blandt andre strækningen Kolding-Odense.

Her transporteret verdens længste vindmøllevinge på den fynske motorvej. Det er transporter som disse, der ifølge FDM vil blive forbudt på visse strækninger i myldretiden. Arkiv.

Det kan være træls at sidde fast i en lang kø på motorvejen, når man vil hjem og holde fri eller skal nå et vigtigt møde. Årsagerne til trafikpropper er mange, men fra 1. juli kan det være slut med en af dem. 

Ifølge FDM er et politisk flertal klar til at indføre spærretider for lange særtransporter i myldretiden på de mest trafikerede dele af de jyske og fynske motorveje. 

Læs også Se ruten: Følg verdens længste vinge fra Sydfyn til Esbjerg

- Selvom de største særtransporter kun er en meget lille gruppe i trafikmængden, så er det vores opfattelse, at de har en meget negativ effekt på trængslen, når vi i myldretiden balancerer på kanten af vejenes kapacitet, siger afdelingsleder i FDM, Torben Lund Kudsk til fdm.dk 

FDM skriver, at de strækninger som er valgt, har den største trafikbelastning samt en stor andel af lastbiler. I Vejdirektoratets og Rigspolitiets anbefalinger foreslås det også, at man udbygger en række rastepladser, så der er plads til særtransporter i spærretiden.

–  Når der ikke er økonomisk råderum til at udbygge vejene, bliver vi nødt at se på, hvad vi kan gøre for at udnytte kapaciteten på vejene bedst muligt. Her er de enorme transporter meget synlige som flaskehalse på vejene, siger Torben Lund Kudsk til fdm.dk 
 

Anbefaling til spærretider 

  • Lange køretøjer over 50 meter bør ikke køre på hverdage i tidsrummene kl. 6-9 og kl. 15-18
Disse motorvejsstrækninger bliver berørt,
  •  E45 fra Hadsten til Kolding V
  • E20 fra Kolding V til Motorvejskryds Odense
  • Strækningen E20 Ø Skærup-Fredericia i Trekantsområdet.