Smertegrænse: Hvor langt vil du pendle for et job?

Odenses ledige pendler slet ikke langt nok. Det provokerende budskab kommer Odense Kommunes nye jobcenterchef, Kristoffer Nothlev, nu med.

Men faktisk har fynboerne aldrig pendlet længere, end de gør i dag. 

I gennemsnit pendler vi i dag 22,2 kilometer hver vej til arbejde. 

Det er fire kilometer længere end for 10 år siden. Og et godt stykke over landsgennemsnittet. 

 

quote To timer. To en halv time. Det er maks!

Tømrer Per Therkildsen

Men Odenses nye jobchef pendler selv adskillige hundrede kilometer hver dag for at komme på arbejde i Odense. Han ville gerne have, hvis Odenses ledige var villige til at rejse lidt længere efter deres arbejde.

- Bor man i Odense, og kan man få drømmejobbet i Esbjerg, var det så ikke værd at overveje at få lidt mere pendlertid. Jeg siger ikke, at folk skal gå til ekstremer, som jeg har gjort, men mere at de tænker ud over de geografiske rammer, man nu har, siger Kristoffer Nothlev til TV 2/FYN. 

Odense er den kommune, som har landets tredjehøjeste ledighed. Samlet set er den fynske ledighed højere end landsgennemsnittet. Men samtidig viser undersøgelser, at hver tredje virksomhed her i regionen i øjeblikket har problemer med at rekruttere den fornødne arbejdskraft.

I dag rejser den gennemsnitlige dansker 28 minutter for at komme på arbejde.

Var flere villige til at rejse lidt længere, så ville ledigheden med stor sandsynlighed falde, mener Asbjørn Sonne Nørgaard, professor i Statskundskab ved Syddansk Universitet.

- Alt andet end lige, så ville den fynske ledighed falde, hvis folk er villige til at køre efter de jobs, der måtte være. Også lidt længere væk.

TV 2/FYN var på gaden for at høre fynboernes smertegrænse i forhold til at pendle efter arbejde.  

- To timer. To en halv time. Det er maks, siger Per Therkildsen, der er tømrer.

- Altså inden for Fyns grænser plejer jeg gerne at sige, fortæller Patrick Frandsen.