Smugler-skildpadder er endt i Vissenbjerg

Terrariet i Vissenbjerg fik tirsdag 117 nye beboere. Beboerne er små skildpadde-babyer, der er smuglet ind i landet fra Syrien. Det var en mand af mellemøstlig oprindelse og bosat i Norge der tirsdag blev taget på fersk gerning i Kastrup Lufthavn. I sin kuffert havde han 125 skildpadder af arten Maurisk Landskildpadde.

-

Terrariet i Vissenbjerg fik tirsdag 117 nye beboere. Beboerne er små skildpadde-babyer, der er smuglet ind i landet fra Syrien.


Det var en mand af mellemøstlig oprindelse og bosat i Norge der tirsdag blev taget på fersk gerning i Kastrup Lufthavn. I sin kuffert havde han 125 skildpadder af arten Maurisk Landskildpadde. En truet dyreart der menes at have en værdi på op mod 2000 kroner.


Til naturmedicin
Ialt formoder man at skildpadderne på det sorte marked ville kunne indbringe mellem 125.000 og 250.000 kroner. Manden påstod, at skildpadderne skulle bruges til natur-medicin.


Skildpadderne er nu bragt til Terrariet i Vissenbjerg, hvor mange af dem har det overraskende godt. Dog er anatallet efter transporten nu nede på 117.


Skildpadderne stortrives
\"Vi har passet, plejet og vasket dem. Og så har vi bygget et lille anlæg til dem ved vores indgang. Og mange af dem ser ud til at stortrives,\" siger terrariets leder Klaus Dræby.


Terrariet i Vissenbjerg havde ikke i forvejen den type skildpadder. Klaus Dræby regner med, at terrariet ender med at beholde ti til tyve af skildpadderne, mens resten sendes videre til andre zoologiske haver og lignende.