I det fynske folks tjeneste

Smuk vinterdag i vente - med solskin og frost

Alle danskere får solen at se i løbet af en fin torsdag, hvor temperaturerne holder sig i den kolde ende.

En rigtigt flot og frostklar decemberdag.

Sådan kan man opsummere torsdagens vejr, hvor solen allerede i løbet af formiddagstimerne begynder at stråle ned på de jyder og fynboer, som begiver sig ud i frostgraderne - forhåbentligt iført vinterfrakke og varme vanter.

Nogle timer efter blæser det tynde og snedryssende skydække væk over Sjælland og Bornholm, sådan at hele Danmark kan få et skud solvitaminer på en dag, hvor temperaturerne holder sig i minus.

- Jeg tror, det bliver en ganske smuk dag de fleste steder, hvor det holder frostgrader hele dagen igen, fortæller Bill Weidegren, vagtchef på Danmarks Meteorologiske Institut, som sidder med de friske prognoser tidligt torsdag morgen.

- Det er ved at klare op i Jylland og på Fyn, hvor man får en hel del sol allerede i formiddagstimerne. Øst for Storebælt er der lidt flere skyer, men de er ganske tynde, og det drysser kun lidt ud af dem indimellem, og det vil klare op om eftermiddagen.

- Så man får nok solen at se på både Sjælland og Bornholm, inden den går ned, tilføjer vagtchefen fra DMI.

Der kommer sne indimellem fredag og lørdag, men ikke synderligt meget. Søndag, til gengæld, sker der noget, som ser lidt truende ud for ski- og kælkefolket landet over, fortæller Bill Weidegren.

- Den store nedbør kommer på søndag, hvor der kommer et nedbørsområde med mildere luft i. Det begynder som sne, men går sandsynligvis over i slud og regn. Og så får vi varmegrader, så det ødelægger nok lidt af snedækket, vi har.

- Men så kommer kulden formentligt tilbage igen i næste uge, tilføjer vagtchefen fra Danmarks Meteorologiske Institut.

Det har igen i nat været rigtigt koldt med temperaturer ned til syv minusgrader.