Snart kan du blive vaccineret i Bilka i Odense

Med et tilbud om coronavaccination i Bilka og Føtex melder virksomheder sig i kampen for flere vaccinerede. På Fyn bliver det kun i Bilka.

Slutspurten i vaccinationsindsatsen er sat ind. Derfor vil virksomheder og organisationer i de kommende uger deltage i indsatsen.

Blandt andet vil der i udvalgte Bilka- og Føtex-butikker være tilbud om coronavaccination 11. september. Det oplyser Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

For fynboerne bliver det muligt i Bilka i Odense, bekræfter Salling Group, som står bag Bilka og Føtex, over for TV 2 Fyn. På Fyn vil det ikke blive tilbudt i nogen Føtex-butikker.

- Vi gør det sådan, at folk får vaccinen i én butik, og så kan man vente i en anden butik, siger Linda Vessel, der er afdelingsleder i Bilka Odense.

Der er tale om de tomme lokaler, der ligger samme sted som blandt andet apoteket. Vaccinationerne kommer til at foregå i tidsrummet 9.30-17.00 - og kun om lørdagen.

Vacciner skal være let tilgængelige

Der er lokalt forskel på, hvor mange der bliver vaccineret. Især unge har ikke fået første stik, siger styrelsens direktør, Søren Brostrøm, i pressemeddelelsen.

- Vi vil gerne sikre, at tilbuddet om vaccination er så tilgængeligt som muligt, så der for eksempel er mulighed for at få et stik, samtidig med at man ordner sine indkøb eller andre daglige opgaver, lyder det.

- Samtidig har detailhandlen rigtig mange unge medarbejdere, og her kan branchen være med til give unge den information, de har brug for, til at træffe deres valg om vaccination.

Nogle virksomheder vil tilbyde vaccination på arbejdspladsen.

Desuden vil idrætsorganisationer som DGI og DIF samt brancheorganisationer som SMVdanmark informere deres medlemmer om muligheden for at blive vaccineret.

Vil nå mål inden 1. oktober

Ifølge Salling Group åbner der pop-up-vaccinationssteder ved 16 af landets 19 Bilka-butikker 11. september.

De tre butikker, hvor tilbuddet ikke vil være at finde, er ved Bilka i Hjørring, Sønderborg og i Fields i København.

Desuden får handlende også mulighed for vaccination i Føtex i City Vest ved Aarhus.

Samlet set har 75,4 procent af befolkningen påbegyndt deres vaccinationsforløb. Det svarer til cirka 4,4 millioner personer, viser tal fra Statens Serum Institut (SSI).

I alt 72,5 procent af befolkningen regnes nu som færdigvaccineret. Det er cirka 4,2 millioner borgere.

Myndighederne har et mål om, at 90 procent af alle, der er inviteret til coronavaccination, har fået første stik inden 1. oktober.