I det fynske folks tjeneste

Sne og solceller

Når sneen sænker sig over landet lægger den sig også som en dyne over danskernes nye nationalhit - solceller. Og hvad gør man så? TV 2/FYN har set på sagen, dagen før snestormen rammer.

01:13

Selvom det er fristende at fjerne sneen fra sit solcelleanlæg, så det kan lave mest mulig strøm, lyder anbefalingen på at lade sneen ligge.

1 af 2

Niels Skov Hansen er en af de mange tusinde fynboer, der har investeret i et solcelleanlæg, og han går og grubler over, hvad han skal gøre ved sneen på solcellerne.

- Jeg har overvejet at gå op og feje det ned for at få så meget ud af paneler som mulig, men jeg synes det er for farligt at gå derop. Der er både is og sne, og der er langt ned, siger han.

Det er fristende at tage haveslangen og spule sneen væk, men det er en dårlig ide.

Vinduespolerer Flemming René har specialiseret sig i at rense og rengøre solceller, og han  råder solcelleejerne til at lade sne være sne.

- Af sikkerhedsmæssige årsager. Og jeg ville være bange for, at panelerne flækker. Jeg har læst flere leverandøreres anbefalinger, og det er at lade dem være, fortæller vinduespolereren.

Selvom frosten bider og solen står lavt, producerer solcellerne stadig strøm.

- Tidligere på dagen lavede de hvad der svarer til en sparepære, men de skulle gerne lave lidt mere henover middag, siger Niels Skov Hansen.