I det fynske folks tjeneste

Sneberedskab sendt hjem

Snestormen har passeret Fyn, og vejret skabte kun få problemer på Fyn. Myndighederne er gået fra forhøjet beredskab til såkaldt almindeligt beredskab, og forsvarets køretøjer er nu kørt hjem.

01:24

1 af 2

Det store beredskab var ellers gjort klart, da DMI varslede snefygning og et snefald på mellem 20 og 25 centimeter. To PMV?ere blev placeret hos Falck i Ringe og Odense og 5 MAN-lastvogne (4-hjulstrukne lastvogne) blev udstationeret hos Falck i Kerteminde, Otterup, Bogense, Nyborg og Glamsbjerg.

Men trods et pænt snedække over det meste af Fyn har ingen af forsvarets køretøjer været i brug.

- Vejrsituationen ikke skabt nævneværdige trafikale problemer eller trafikuheld. Fremkommeligheden på den fynske motorvej E20 blev sikret ved massiv tilstedeværelse af flere sneplove i formation i begge retninger, ligesom de kommunale beredskaber holdt hoved- og biveje åbne med flere sneplove i aktion igennem hele natten og dagen i dag, lyder meldingen fra Vagtchef, Kim Munksgaardfra Fyns Politi.

Hos Dansk Autohjælp skabte sneen dog noget travlhed.

- Vi har en vogn kørende i pendulfart på Vestfyn, hvor der er faldet mest sne. Vi har haft en del fritrækninger og vi har også ydet starthjælp, siger Sven Riggelsen, der er vagtchef hos Dansk Autohjælp.

Men hos Dansk Autohjælp er de glade for at snestormen kom en søndag.

- Det er kun fordi det er søndag, at vi kan følge med. Var disse mængder sne faldet mandag morgen så var alle vores biler ude at køre konstant, siger Sven Riggelsen.