I det fynske folks tjeneste

Sneen hjalp politiet på julefrokostaften

Det kraftige snefald fik årets første julefrokostaften til at forløbe stille i landets politikredse.

Det kraftige snefald fik årets første julefrokostaften til at forløbe stille i landets politikredse.

For de fleste julefrokostgæster har nattens kraftige snefald sikkert været en torn i øjet. Men for politiet rundt om i landet har snevejret hjulpet til at gøre den første julefrokostnat i år langt mere fredelig end normalt.

- Der er ingen anholdte, og det er meget atypisk, når man tænker på, at det er den store julefrokostaften, siger Jesper Fält, vagtchef hos Fyns Politi.

Også vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi, Henrik Nielsen, mener, at nattens snefald har givet politiet en hjælpende hånd, når det kommer til de problemer, der ofte kan opstå i forbindelse med julefrokosterne sidst på året.

- Vejret dæmper noget. Når det er godt vejr, går folk rundt på gaderne, og så er der mulighed for, at de kommer op at toppes noget mere. Jeg tror, at folk er hurtigere til at søge ind i aften, siger han.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi har snevejret også lagt en dæmper på en normalt ellers travl weekend. Og også her får sneen skylden:

- Det har helt sikkert noget at sige, at der ikke har været så mange ude på gaden. Det har jo været koldt, siger vagtchef Bjørn Pedersen.