I det fynske folks tjeneste

Snevejret rammer Storebælt: Falck er klar

Sneulykkerne er stadig begrænsede, inden snevejret er nået til Sjælland og København. Falck står standby.

Sneulykkerne er stadig begrænsede, inden snevejret er nået til Sjælland og København. Falck står standby.

Kig ud af vinduet, og kør efter omstændighederne. Anbefalingerne fra såvel Falck som Vejdirektoratet er både enslydende og simple.

- Først og fremmest vil vi anbefale folk at sørge for en skovl og varme tæpper i bilerne, hvis man absolut skal ud at køre. Det - og så en fuldt opladet mobiltelefon, siger pressechef hos Falck, Mikkel Andreas Beck.

Hos Vejdirektoratet har man ikke meldinger om større ulykker endnu, men det kraftige snevejr er lige inden middag nået til Storebæltsbroen, der melder om isglat føre på broen. De samme meldinger er desuden løbet ind fra Vejlefjord- og Farø-broen.

Falck har samtidig ekstra mandskab stående standby, som kan kaldes ind og rykke ud på relativt kort tid, siger Mikkel Andreas Beck.

- Det er standard procedure, at vi har folk, der kan kaldes ind, så vi er klar. Indtil videre har det ikke været voldsomt, men vi holder øje. Det er så småt begyndt i Sønderjylland, siger han.

Søndag morgen er en bus med 20 passagerer væltet på Fyn uden større kvæstelser til passagererne, mens en ulykke med to involverede biler uden for Horsens har kostet en ældre kvinde livet i søndag formiddag.

Ifølge Vejdirektoratets oplysninger kommer snevejret til at bevæge sig ind over Sjælland, og det rammer københavnsområdet inden klokken 14.