I det fynske folks tjeneste

Snittet i halsen under hjemmerøveri

En 26-årig litauisk mand blev natten til søndag truet, slået og snittet i halsen under et usædvanligt groft hjemmerøveri i Søndersø.

01:51

Bjarne Pedersen havde den 26-årige litauer boende til leje. Her viser han døren, som blev sparket ind under hjemmerøveriet

Den 26-årige litauer havde arbejdet på minkfarmen, som for nylig blev lukket.

Her er indgangen til litauerens bolig

Gerningsmændene stak af i en kammerats Audi A4, men lod den 26-åriges bil stå efter de forgæves havde forsøgt at starte den

1 af 5

Det bliver ikke grovere

Den 26-årige mand lå og sov, da døren pludselig blev sparket ind og tre hætteklædte mænd begyndte at tæve løs på ham. Manden blev slået i hovedet med kolben fra et oversavet jagtgevær og snittet i halsen med en kniv inden de tre mænd bandt ham til en stol med gaffatape.

Den ene røver råbte på engelsk:

"Hvor er dit pas? Giv os penge og dine bankkort".

Herefter røvede de tre mænd 500 kr. i kontanter, et fladskærmstv, en pc'er, to mobiltelefoner og pas og sygesikringsbevis fra den 26-årige minkarbejder. Mændene kørte det hele væk i en mørkegrøn Audi A4 med litauiske nummerplader, som den 26-årige havde lånt af en kammerat.

- Det er godt nok groft. Det bliver altså ikke meget grovere med både kniv og jagtgevær og tæsk, fortæller vagtchef Lars Fredensborg fra Fyns Politi.

Gaffatape om benene

Den 26-årige, der arbejder på en minkfarm, fik revet sig fri fra stolen og med gaffatape om benene hoppede han over til ejeren af minkfarmen og fik vækket ham, så politiet kunne blive tilkaldt.

- Vi møder talstærkt op, og den 26-årige bliver skadestuebehandlet for en flænge over øjenbrynet og rifter på halsen, fortæller vagtchefen.

Politiet vil gerne i kontakt med folk, der har set en mørkegrøn Audi A4 med litauiske nummerplader. Fyns Politi kan kontaktes på 114.

Vis stort kort

Signalement

A: mand, 25-30 år, ca. 180 cm høj, alm. af bygning. Iført sort tøj, elefanthue og handsker. Medbragte oversavet jagtgevær.   

B: mand, 25-30 år, ca. 180 cm høj, alm. af bygning. Iført grøn jakke, elefanthue og handsker.  

C: mand, 25-30 år, ca, 180 cm høj, alm. af bygning. Iført sort elefanthue og handsker.  

Alle gerningsmænd talte engelsk, og de formodes alle at være udlændinge.