Snorkler du?: Kom tæt på marsvin ved Romsø

Har du erfaring med at fridykke i nordisk farvand, så kan du komme på ekspedition til Romsø. Turen går til et stort urørt stenrev vest for øen.

Har du ikke prøvet at snorkle, så får du mulighed for at prøve det , når WWF Verdensnaturfonden søndag 12. juni i samarbejde med Fjord&Bælt arrangerer snorkle-event i Storebælt, som er verdens mest marsvin-tætte område i verden. 

Og du behøver ikke selv at have udstyret. WWF sørger nemlig for varme våddragter, snorkleudstyr og svømmefødder til folk i alle aldre og størrelser. Og så er det ganske gratis. Du skal blot møde op på stranden syd for Kerteminde.  

Arrangementet er en del af "Opdag Havet" og du får kyndig vejledning af WWF Verdensnaturfondens havbiolog, Peter Skødt Knudsen, og hans snorkle-crew. 

Ligner tropiske papegøjefisk 

Mange tror, at havet i Danmark er grumset, koldt og havbunden flad og kedelig. Men det er Peter Skødt Knudsen ikke enig i. For ham gemmer den danske hav-natur på en verden af eventyr, som man ikke behøver at rejse til Australiens Great Barrier Reef for at opleve. 

Savgylte, som denne kan man støde på mange steder i den danske havnatur. Også i tangskovene syd for Kerteminde.
Savgylte, som denne kan man støde på mange steder i den danske havnatur. Også i tangskovene syd for Kerteminde.

- Allerede tæt på strandkanten er der gode muligheder for at finde de smukke, farvestrålende savgylter i tangskoven. De ligner til forveksling tropiske papegøjefisk. Der er også gode chancer for at finde de næsten usynlige hvar-fladfisk på sandbunden, og måske også stimer eller strejfere af hornfisk og multer. Så der bliver masser at se på ved Storebælt, siger Peter Skødt Knudsen i en pressemeddelelse.

Marsvin-ekspedition til Romsø

I samarbejde med Fjord&Bælt arrangerer WWF også en ekspedition fra til Romsø, som ligger cirka 10 km nordøst for Kerteminde.

Turen går til et stort urørt stenrev vest for øen.  Det er et beskyttet område, hvor der er gode muligheder for at studere fuglelivet – og ikke mindst se marsvin på nært hold.

WWF’s snorkle-team. Fra venstre Maria Linnemann, Peter Skødt Knudsen og Morten Rud.
WWF’s snorkle-team. Fra venstre Maria Linnemann, Peter Skødt Knudsen og Morten Rud.

Plads til ti

For at deltage i Romsø-ekspeditionen skal man – på grund af strømforholdene - have erfaring med at fridykke i nordisk farvand. Der er ti pladser, og de går efter først til mølle-princippet. 

Send din ansøgning om at deltage i Romsø-ekspedition til p.knudsen@wwf.dk

Af sikkerhedsmæssige årsager aflyses Romsø-ekspeditionen i tilfælde af tordenvejr eller for hård vind. Selve snorkle-eventen gennemføres under alle omstændigheder.

Fakta: Tid og sted

 

Oversigt

    Oversigt