I det fynske folks tjeneste

Snyd på restauranter

SKAT, Fødevarestyrelsen og Fyns Politi gjorde fangst, da de aflagde uanmeldt besøg hos en række restauranter på Syd-, Midt-, og Østfyn torsdag og fredag aften.

20 restauranter, cafeer, pizzeriaer og værtshuse i Svendborg, Ringe, Rudkøbing og Østfyn fik uanmeldt besøg og blev kontrolleret for både sort arbejde, socialt bedrageri og hygiejneforhold.

Flere af dem har tidligere fået besøg af SKAT, hvor der blev konstateret rod i lønforhold og sort arbejdskraft.

Flere gengangere

Seks af de virksomheder, der fik besøg torsdag og fredag aften havde stadig uorden i de ansattes lønforhold, eller der var mistanke om sort arbejdskraft.

De blev pålagt en såkaldt logbog, der betyder, at de skal nedskrive de nøjagtige tider for ansattes fremmøde og gåtider.

Af de seks virksomheder havde fire en logbog i forvejen. Da den ikke var ført korrekt, og der var mistanke om sort arbejde, kan de fire virksomheder vente en bøde på 6300 kroner.

En af vitrksomhederne står til den tredje bøde for skattesnyd.

Sociale bedragere

Myndighederne mødte syv personer, som ved siden af arbejdet modtager overførselsindkomst.

Et sted forsøgte en ansat at stikke af, men Fyns Politi stod klar ved bagdøren.

Først forklarede han, at han blot var en ven på besøg og ikke pizzabud. Men betjentene fandt både byttepenge og nøglen til pizzeriaets udbringningsbil i hans lommer.

Dårlig hygiejne

Fødevarestyrelsen kontrollerede rengøring og hygiejne i 18 virksomheder.

10 af dem fik påtaler.

Fire mistede deres elite-smiley. En virksomhed havde ladet den tidligere ejers elite-smiley blive hængende.

- Vi vil helt sikkert gennemføre lignende kontroller fremover. Restaurationsbrancen er en branche vi skal have fokus på, siger specialkonsulent Brian Bunk, SKAT i Svendborg.