Socialdemokratiet: Generationsskifte på vej

Mange af de slagne socialdemokratiske spidskandidater rundt om på Fyn er kommet op i alderen. Derfor forudser TV2 /Fyns politiske redaktør et endnu større generationsskifte, end det som allerede er igang.

Den væltede socialdemokratiske borgmester i Svendborg, Curt Sørensen, har allerede taget konsekvensen og er gået af. Det samme er Palle Hansborg, som var spidskandidat for samme parti i Kerteminde.

I både Assens og Faaborg-Midtfyn tabte socialdemokraterne også med henholdsvis Finn Brunse og Hans Jørgensen i spidsen. Heller ingen af dem kan sige sig fri for at have fået lidt gråt blandet i hårpragten, derfor forudser Jesper Buch, TV 2/Fyns politiske redaktør, at generationsskiftet kan brede sig.

- Prøv at kigge på dåbsattesten. Flere af dem er i 60'erne. Hvis de skal ud i en ny valgkamp om fire år, bliver det midt i 60'erne eller i slutningen og hvis man oven i købet har tabt denne gang, er det ikke det rigtige, hvis man vil have fornyelse, og det vil de, det er jeg helt overbevist om, siger Jesper Buch.

Hverken Finn Brunse eller Hans Jørgensen har trukket sig, men det mener Jesper Buch, kun er et spørgsmål om tid.

- Jeg tror ikke der går mange uger eller måneder, så vil vi se, at snakken går i gang om, hvem der skal afløse de to. De kommer ud i et generationsskrifte. Det er jeg ret overbevist om, siger han.

Finn Brunse afviser det heller ikke overfor TV 2/Fyn.

- Hvis jeg skulle have haft de overvejelser, så ville jeg ikke nævne det, før jeg havde drøftet det med gruppen og kredsen, siger Finn Brunse med et lille smil.