Søndag med blandet vejr – risikerer at ende med skybrud

Ugens sidste dag starter tørt de fleste steder, men der er risiko for at den ender særdeles vådt.

Søndagsvejret starter tilforladeligt, men kan ifølge TV 2 Vejrets seneste prognoser ende med en endda meget våd aften og nat til mandag.

- Vi starter med vekslende skydække med byger, som også betyder, at der vil nogen, der vil få flere byger, og der vil være nogen, der faktisk bare vil have tørvejr, siger TV 2 Vejrets Cecilie Hother.

Temperaturerne kommer til at ligge på en 20-21 grader, hvor det bliver varmest. Også søndag vil blive præget af en frisk vind fra vest.

- Og med den her lidt kølige vind så føles det nok mere efterårsagtigt, end det egentlig føles sensommerligt, siger vejrværten.

Markant vejrskifte

I løbet af eftermiddagen lægger vinden sig dog en smule, hvilket markerer et skifte i vejret. For søndag aften er der risiko for, at vejret slår om endnu engang, når et område med kraftige byger kommer ind over landet fra vest.

Varsel om skybrud for søndag aften og natten til mandag.
Varsel om skybrud for søndag aften og natten til mandag.
Foto: TV 2 Vejret/Grafik

Ifølge et varsel fra TV 2 Vejret risikerer vi endda at ende med skybrud på Fyn søndag aften.

Skybrud er defineret ved mindst 15 millimeter regn på 30 minutter, og det er en intensitet, hvor kloaknettet har svært ved at følge med. Der kan derfor sent i aften og i nat komme lokale oversvømmelser.

Prognose af nedbør frem til mandag klokken 6.
Prognose af nedbør frem til mandag klokken 6.
Foto: TV 2 Vejret/Grafik