I det fynske folks tjeneste

Sofaskolen: Kan du spotte en aprilsnar?

Det er 1. april, og i dag skal elever i Sofaskolen lære noget om, hvordan man spotter en løgn.

VIRTUEL UNDERVISNING TIL ELEVER I GRUNDSKOLEN

TV 2/Fyn samarbejder med Sofaskolen, som tilbyder gratis virtuel undervisning i dansk og matematik til alle elever i grundskolen.

Hver dag vil du på tv2fyn.dk kunne se en artikel med dagens undervisningsmateriale samlet. Hele oversigten finder du her.

Til 0.-3. klasse har Sofaskolen lavet en kort undervisningsfilm, som I kan se i fællesskab. Derefter kan I arbejde videre i de undervisningsmaterialer, vi linker til under YouTube-filmen.

4.-9.-klasses-undervisningen er sammensat, så dit barn eller dine elever selv kan arbejde med det inden for en overskuelig tidsramme.

Til forældre: Brug dit barns UNI-Login til at få adgang til undervisningsmaterialet.
Hvis dit barn har glemt sit brugernavn til UNI-Login, så tag fat i skolen.

Se mere

Slå stængerne op på sofabordet og slap af, mens du får undervisning hjemme - i hvert fald i nogen grad, for Sofaskolen er klar med spændene opgaver og programmer til dig i grundskolen. 

Coronavirussen har lukket store dele af Danmark ned, og det gælder også landets skoler. Derfor tilbyder TV 2/Fyn og de øvrige TV2-regioner fjernundervisning i samarbejde med 'Sofaskolen' af Alinea. 

Dagens virtuelle hjemmeundervisning fra Sofaskolen er klar til dig lige her. 

0.-3. klasse undervisning:

0.-3. klasse skal være vakse, når de lægger ører til løgnehistorier. De skal finde ud af, hvad der er op og ned og sandt og falsk.

Videoen findes her:

 

4.-7. klasse undervisning:

4.-7. klasse møder mesterfortælleren Carsten Islington, som vil fortælle løgnehistorier, inden eleverne selv skal afsløre løgn i fiktion og fagtekster.

Kl. 8:00:
Hent undervisningsmaterialet her.

Kl. 8:30:
Der forberedes til dagens undervisning ved at læse tekster, se billeder og videoer i materialet. Samt eventuelt selv søge viden om emnet.

Følg med i liveundervisningen her. Den er live fra klokken ni og igen fra klokken 13 til 13.15:

8.-9. klasse undervisning: 

8.-9. klasse bliver klogere på mediernes forhold til aprilsnar, humor, satire og fake news på den eneste dag på året, hvor selv de allermest seriøse aviser har lov til at lyve.

Kl. 10.00
Sofanews går live på YouTube på samme link som ovenover.