Sofia og Noah mest populære i Syddanmark

Flest syddanske forældre foretrak at døbe deres døtre Sofia, mens Noah var det mest populære drengenavn.

Navnemoden i 2013 adskiller sig ikke så voldsomt fra 2012.

Et kig på listerne over de mest populære drenge- og pigenavne til nyfødte i 2013, som Danmarks Statistik har offentliggjort, viser, at det fortsat er Sofia og William, der er de mest populære på landsplan.

2,2 procent - svarende til 610 drengebørn - fik sidste år navnet William, og det var pænt flere end Lucas (558) og Noah og Victor, der deler tredjepladsen med 533 drenge.

Hos pigerne er topstriden lidt mere tæt, idet 516 piger fik navnet Sofia, hvilket blot var 11 flere end Ida på andenpladsen. Her følger Isabella (439) og Emma (410) på de følgende pladser.

Statistikken viser dog, at der er store regionale forskelle. William er mest populær i øst for Storebælt, mens Noah fører i Region Syddanmark, og Lucas er foretrukket i Nordjylland.

For pigernes vedkommende er det kun i Region Hovedstaden og Syddanmark, at Sofia er mest populær, hvorimod Ida topper i resten af landet.

Årets højdespringere er henholdsvis Felix, der er rykket fra nummer 36 til nummer 17, mens Vigga hos pigerne strøg fra nummer 53 til nummer 28.