I det fynske folks tjeneste

Sognepræst: Er biskoppen bange for mig?

Præsten Anders Kjærsig stiller på Facebook en skarp kritik af biskoppen, som han fortæller, har har indkaldt ham til mere end syv samtaler.

Anders Kjærsig, der er sognepræst i Nørre Søby Sogn, stiller på Facebook en skarp kritik af af biskop Tine Lindhardt.

- Hvad er det ledelsen vil? Er biskoppen bange for mig? Er hun misundelig? Er hun nervøs eller blot magtorienteret og dermed har et ubændigt behov for at tryne præster? Jeg ved det ikke, skriver han.

Ifølge facebookopslaget har Anders Kjærsig været til mere end syv tjenestelige samtaler på tre år. Han oplever det som chikane og peger på, at det kan skyldes, at han stillede op til bispevalget mod Tine Lindhardt i 2012. Præsten skriver i opslaget, at han ikke været indkaldt til samtale før Tine Lindharts tid som biskop.

- Jeg blev indkaldt til tjenestelig samtale d. 28. december, fordi jeg ikke afholdt en gudstjeneste på Statsfængslet Søbysøgård d. 24. december. Det gjorde jeg ikke, fordi jeg ikke havde en organist eller kirkesanger – og det skal siges, at det er et pilotprojekt, der først skal evalueres i slut januar i år, og at der aldrig har været gudstjenester på fængslet før. Det er biskoppens fikse ide – ikke fængslets. Til gengæld fik de en gudstjeneste d. 25, skriver Anders Kjærsig i sit opslag.

Biskop Tine Lindhart vil ikke forholde sig til den konkrete sag. I en mail til TV2/Fyn skriver hun dog:

- Helt principielt kan jeg sige, at folkekirken er for alle. Også for indsatte i de danske fængsler. Juleaften er en dag, hvor rigtig mange danskere gerne vil i kirke, og det skal de indsatte i fængslerne selvfølgeligt også have mulighed for. Derfor finder jeg det umiddelbart meget trist at der ikke blev afholdt juleaftensgudstjeneste på Søbysøgård.

Anders Kjærsig er kendt for sine kontroversielle udmeldinger, og han har tidligere benyttet Facebook til at stille kritik. I 2013 langede han ud efter daværende Kirkeminister Manu Sareen for at være i gang med at ødelægge den danske folkekirke for sine tiltag.

Anders Kjærsig bekræfter sin udmelding over telefonen til TV2/Fyn, men det har i dag ikke været muligt at få et interview med præsten. Herunder kan du se Facebook-opslaget: