To søhelte blev Årets Sportsnavn på Fyn

Prisen som Årets Sportsnavn på Fyn 2001 går til de to roere Søren Madsen, Middelfart Roklub, og Rasmus Hjortshøj, Odense Roklub. De to roere modtog prisen mandag aften ved et tv-show sendt direkte på TV 2 / FYN.

-

Prisen som Årets Sportsnavn på Fyn 2001 går til de to roere Søren Madsen, Middelfart Roklub, og Rasmus Hjortshøj, Odense Roklub. De to roere modtog prisen mandag aften ved et tv-show sendt direkte på TV 2 / FYN.


Roerne får prisen for deres indsats ved verdensmesterskaberne i letvægtsroning, hvor Søren Madsen vandt sølv i fireren, mens Rasmus Hjortshøj roede sig til en sølvmedalje i otterbåden.


Også året før var Søren Madsen - som OL-bronzevinder - nomineret til prisen som Årets Sportsnavn, men dengang gik prisen til håndboldtræneren Jan Pytlick.


Fem nominerede
Arrangørerne af Årets Sportsnavn, Fyens Stiftstidende, Danmarks Idræts-Forbund og TV 2 /FYN, havde på forhånd nomineret fem kandidater til årets fornemste fynske idrætspris. Ved det afgørende komitémøde var der bred enighed om, at roernes præstation var større end de fire øvrige kandidaters, nemlig OB-damernes DM-guld, DHG\'s volley-guld, Thomas Sørensens fodboldbedrifter og Frems vandpolo-mesterskaber.


Fynboernes favorit
Roerne Søren Madsen og Rasmus Hjortshøj var i øvrigt også seernes og læsernes favorit. De fik klart flest stemmer blandt de indsendte breve og mails til de to redaktioner.


Også en række andre priser blev uddelt ved den fynske sportsfest. Som Årets Fund valgte komiteen den unge banecykelrytter Alex Rasmussen fra Odense.


Pris til politikere
Danmarks Idræts-Forbunds fynske initiativpris gik til to politikere, amtsborgmester Jan Boye og rådmand Ruth Larsen, for deres planer om at styrke eliteidrættens muligheder i Odense og på Fyn.


Endelig uddeltes den særlige hæderspris denne gang til fodboldtræneren Richard Møller Nielsen. Hædersprisen gives til en sportspersonlighed for en mangeårig ekstraordinær indsats i den fynske idrætsverden. Den er tidligere gået til volleyballspilleren Peter Lyø og fodboldmålmanden Lars Høgh. Richard Møller Nielsen kunne desværre ikke selv være til stede under sportsfesten, men var repræsenteret af sin kone.


På storskærm kunne festdeltagerne dog følge TV2-korrespondenten Steffen Jensens til lykke til træneren på et stadion i Israel, hvor Richard Møller Nielsen nu er landstræner.