I det fynske folks tjeneste

Solen smiler til os i weekenden

Weekenden begynder med rigelige mængder sol fredag, lørdag lidt regn, men søndag vender solen tilbage.

00:59

Weekenden begynder med rigelige mængder sol fredag, mens lørdag bliver mere ustadig med regn mange steder. Søndag vender solen tilbage og vil give flot efterårsvejr. Det fortæller vagthavende meteorolog ved DMI Janne Hansen til Ritzau.

 - Fredag bliver en rigtig flot dag mange steder. Vejret er klaret op på bagsiden af en front, der passerede landet torsdag, så det klarer op, og solen vil skinne de fleste steder, siger Janne Hansen.

Temperaturerne vil i løbet af fredagen maksimalt komme op omkring 15 grader, mens vinden vil holde sig nogenlunde i ro.

 - Der vil stadig være en smule vind, men slet ikke så kraftig, som det vi har oplevet i løbet af ugen, siger Janne Hansen.

 Det flotte vejr vil hurtigt få en midlertidig ende. I løbet af natten til lørdag bliver det mere skyet, og der vil falde regn i Jylland.

Ustadigt vejr lørdag

Og det ustadige vejr vil sprede sig til hele landet i løbet af lørdagen.

 - Lørdag passerer nogle fronter ind over landet fra nordvest, og det vil give regulær regn mange steder, siger Janne Hansen.

Temperaturerne vil lørdag ligge mellem 9 og 14 grader.

Lørdag aften vil det klare op og først give huller i skydækket i den nordvestlige del af landet. Og det bliver optakten til en søndag, der ligesom fredag bliver en flot efterårsdag.

- Søndag ser ud til at blive en pæn dag lidt i stil med fredagsvejret, og der vil være gode chancer for at se rigeligt til solen, siger Janne Hansen.

Udsigt for det fynske område

Vejrudsigt for det fynske område, der gælder til lørdag morgen fra DMI:

Nogen eller en del sol, men især først på dagen også enkelte byger. Temperatuer omkring 15 grader og svag til jævn vind fra nordvest og nord, ved kysterne stedvis op til frisk vind.

I aften og nat gradvis mere skyet vestfra. Temperatuer ned mellem 10 og 13 grader og let til frisk vind fra vest og nordvest, ved kysterne stedvis op til hård vind.