Solfaktor 1

-

TV 2/Fyns nye sommerprogam flytter på græs

Fynboer elsker Fyn, og de der har forladt øen vender ofte tilbage.


Men hvad er det, der er så dejligt ved Fyn og hvordan er man, hvis man er rigtig fynbo?


Richard Møller Nielsen er en berejst fynbo, som for tiden må tilbringe hovedparten af sin tid i Israel som træner for landets fodboldlandshold, men Fyn står hans hjerte nært, så hvad er mere nærliggende end at spørge ham, hvordan han har det med at blive kaldt \"Det fynske bøgetræ\"?


Richard Møller Nielsen er gæst ved vores bålplads, hvor snakken vil gå, mens snobrødet ristes over flammerne.


Solfaktor får besøg af det fynske band Hancats, som er på vej med en ny cd. Vi får en smagsprøve inden bandet giver koncert på Amfiscenen i Odense på fredag.


Festspil findes i hvert et hjørne af Fyn, og vi har hentet en nordfynsk udgave til Solfaktor. Otterup Friluftsspil dukker op med Kiki Brandt og Casper Møller, der spiller et uddrag fra \"West Side Story\".


Solfaktor får besøg af Lasse, der vil forsøge at vinde vores rejsegavekort på 3.000 kr., ved at vise sit særlige \"talent\". Det sker i konkurrencen \"Se hvad jeg kan\".
Du kan også deltage. Skriv til os på solfaktor@tv2fyn.dk


Og så starter vores sommerserie \"I åben vogn\", hvor Sandie Hansen Jensen i 7 programmer bliver guidet rundt på Fyn i klassiske sportsvogne.


Dagens chauffør, Jørgen Strøjer-Hansen har samlet på biler, siden han var 15 år og har fået en temmelig unik bilsamling på omkring 60 klassikere. En af bilerne er en Jaguar D, som han fortæller om i programmet, hvor køreturen går fra Torø Huse og ud af den vestfynske kyst.


Hvis man får lyst til at se mere til Jørgen Strøjer-Hansens biler, så holder han sin udstilling åben for offentligheden 17/7, 24/7, 31/7 og 7/8 fra kl. 18-21.


Udstillingen er på Vedstaarup Teglværk, der ligger mellem Glamsbjerg og Assens.