I det fynske folks tjeneste

Solgte bibliotekets kunst

Gennem to måneder fra midten af juni til midten af august havde en 31-årig fynbo held til at lænse Odense Centralbiblioteks kunstsamling for 54 litografier af kendte danske kunstnere.

31-årig solgte kunst som tilhører Odense Centralbibliotek

Først da en kvinde i Århus i slutningen af august ringede til biblioteket, fordi hun via Den Blå Avis på internettet havde købt et litografi med bibliotekets stempel på, blev kunstkuppet opdaget, skriver Fyens Stiftstidende.

- Da vi blev gjort opmærksom på, at der var noget, der ikke stemte, kontaktede vi straks politiet og sørgede samtidig for, at den pågældende ikke kunne låne mere, forklarer kommunikationsansvarlig hos Odense Centralbibliotek, Kent Skov.

Men da havde den 31-årige mand, der har officiel bopæl i Middelfart, allerede lånt 48 litografier i eget navn og seks litografier i en kammerats.

Litografier af kendte danske kunstnere som Bjørn Nørgaard, Per Arnoldi, Per Kirkeby, Henry Heerup og Kurt Trampedach.

En stor del af litografierne havde han solgt gennem annoncer på nettet, og nogle havde han solgt til antikvitetshandlere i Odense.

To af disse antikvitetshandlere er nu også sigtet i sagen, begge for hæleri.

Den 31-årige blev anholdt fredag i forrige uge, og han har erkendt bedrageri i forhold til de 54 litografier.

En del af litografierne er allerede kommet tilbage til biblioteket. Blandt andet har en kvinde på Als, der købte 13 stykker kunst, nu kontaktet politiet i Sønderborg.

Men ifølge efterforskerne hos Fyns Politi mangler der stadig omkring 20
værker.

- Det er frygtelig ærgeligt, det der er sket, og nu har vi taget vores forholdsregler, så der nu er et loft for, hvor mange man kan låne, siger Kent Skov.

Den 31-årige har forklaret sit bedrageri med akut pengenød