Solist årets musiknavn

Den 30-årige pianist Jesper René er blevet kåret som Fyns Amts Musiknavn 2004. Det er første gang, at en solist får den ærefulde pris, hvor en check på 50.000 kroner følger med.

-

Den 30-årige pianist Jesper René er blevet kåret som Fyns Amts Musiknavn 2004. Det er første gang, at en solist får den ærefulde pris, hvor en check på 50.000 kroner følger med.

Jesper René har en lang karriere bag sig, og begyndte allerede som 14-årig solist at spille med Odense Symfoniorkester i Haydens D-dur klaverkoncert, og han blev af pressen betegnet som et unikum. Efter at have været væk fra koncertscenen i en årrække for at tage sit spil op til revision, re-debutterede Jesper René i forbindelse med Bach festival 2000 i Christians Kirke med Goldberg-variationerne. 

\"Jesper René har en virkelig æstetisk tilgang til musikken, og han har gang på gang høstet fremragende anmeldelser, hvor hans ægte talent for at klaveret og evnen til at lade musikken fortælle er blevet fremhævet. Derfor var vi ikke i tvivl om, at han skulle være Fyns Amts Musiknavn 2004,\" siger formanden for amtets Musikudvalg, Poul Erik Hansen.

Få koncerter
Men siden har han igen ført en tilbagetrukken tilværelse med et lille antal koncerter. I hele 2003 blev det således kun til tre koncerter. En af dem var i forbindelse med Svendborg Bys 750 års jubilæum i 2003.

\"Vi håber med udnævnelsen af Årets Musiknavn i år blandt andet at kunne få Jesper René til at give lidt flere koncerter i fremtiden, også i det fynske amt,\" siger Poul Erik Hansen.

Spiller ved prisoverrækkelse
Men interesserede får nu en sjælden mulighed for at høre den fynske pianist spille. Prisen overrækkes til Jesper René i Koncerthuset søndag den 25. januar 2004 klokken 15.00, hvor publikum kan opleve den 30-årige pianist ved tangenterne, idet han her vil give eksempler på sin formåen ved en åben koncert.