Solskin til karamelkastere - men weekend med regn

Tusindvis af elever fra 9. klasse kan se frem til sol og varme, når de fredag skal fejre sidste skoledag.

Fredag ser ud til at blive ganske hæderlig med temperaturer mellem 15 og 20 grader, vindstille og tørvejr.

Det lover godt for den lange række af ældre folkeskoleelever, der fejrer sidste skoledag med karamelkast og udklædning inden eksamensperioden.

Allerede fredag morgen var de første afgangselever klar med karameller og udklædning til fredagens løjer. Over hele Fyn vil eleverne - først på skolerne, og siden hen i haver og parker - fejre deres sidste skoledag. 

- Det ser ud til, at vi får en fin start på weekenden - dog lidt kølig her til morgen - med pænt med sol, og temperaturen sniger sig op på 15-20 grader. Med ret svag vind vil det føles som en ganske fornuftig fredag, siger vagthavende meteorolog Frank Nielsen.

Mens fredag vil give både sol og tørvejr, bliver resten af weekenden noget mere ustadig.  Overordnet set tyder det på, at der lørdag vil komme mere vind og også enkelte byger "hist og pist" - særligt om eftermiddagen. Varmemæssigt kan der igen blive op til 20 grader.

- De fleste får nok en spand vand i løbet af weekenden, siger Frank Nielsen.

 Vejrudsigten for søndag er endnu sværere at spå om.
 - Det er lidt uforudsigeligt. Der vil være en rigtig varm luft, der presser på nede fra Europa op mod Danmark, og det kan udløse områder med regn og byger. Det er svært at forudsige, hvor de kommer, siger Frank Nielsen.

 - Det er nok de østlige egne, der får den første nedbør, og så bevæger det sig mod vest, siger han videre og peger på, at det ustadige vejr ikke er så skidt, at det ikke er godt for noget.

 - Al den ballade er, fordi der er sommertemperaturer på vej igen, forklarer Frank Nielsen.

 I denne weekend går en af årets første musikfestivaler i gang i Jelling. Her råder Frank Nielsen gæsterne til at have en paraply eller et regnslag med sig, når navne som Christopher, Queen + Adam Lambert og Gnags går på scenen.