I det fynske folks tjeneste

Sølv til fynsk cykeltalent

Allerede tidligt i morges begav juniorrytterne sig ud på deres DM-rute. 128 kilometer senere var det meget tæt på fynsk sejr i Nyborg.

1 af 4

Otte gange skulle rytterne ud på den 16 kilometer lange rundstrækning, og der blev trådt i gennem fra start.

- Jeg var med fra start, og løbet var aggressivt fra start med mange angreb. Vi kom næsten samlet hjem, og så blev jeg så nummer to. 
 
Middelfart-rytteren Søren Kragh Andersen, der nu kører for Team RCR Odense Junior, var ivrig, og det gav næsten fuld bonus.

- Jeg tænker, at jeg vil prøve at angribe, da de andre går i stå efter svinget, og den holdt så kun næsten. Jeg er ret ærgerlig over, at jeg ikke kunne holde angrebet og rejste mig op. Men man kan altid være bagklog, og jeg lærer forhåbentlig noget af det hele. 
 
Søren Kragh Andersen måtte derfor nøjes med en andenplads.

- Sølvmedaljen er rar at have, og en bekræftelse af at man kan køre cykel, men det er mest de internationale sejre, der tæller. 
 
En DM-sølvmedalje er trods alt også værd at fejre, men cykelrytteren måtte straks efter løbet til den rutinemæssige dopingkontrol og blev derfor nødt til at forlade målområdet.

- Det hører med til sporten at gå til dopingkontrol, og det er da lidt træls, når jeg gerne vil være med til stemningen efter løbet. Men nu skal jeg hurtigt op og tisse, siger cykeltalentet Søren Krag Andersen.