Somaliere og danskere tager til landskamp sammen

Et sort og et hvidt hold unge odenseanere tager sammen til fodboldlandskamp. Både danskerne og somalierne holder nemlig med de rød/hvide drenge.

-

Et sort og et hvidt hold unge odenseanere tager sammen til fodboldlandskamp. Både danskerne og somalierne holder nemlig med de rød/hvide drenge.


Den 6. juni tørner det danske fodboldlandshold ud mod Malta i Parken. På lægterne vil seks unge danskere og seks unge med anden etnisk baggrund sammen heppe på Danmark. Det er nemlig ikke hudfarven, der afgør om man er rød/hvid.


De tolv er i 16-19-års alderen og er med i et projekt arrangeret af Odense Kommunes integrationsteam og Foreningsværkstedet.


\"Mange af unge har fordomme om hinanden, som de blandt andet har fået fra medierne\", siger Abdi Rashid, der er arbejder for Integrationsteamet.
\"Men vi har fundet ud af, at de har fælles interesser som for eksempel fodbold. Vi tror, at de får nogle positive oplevelser ud af at være sammen om en fælles interesse. Og på den måde lærer de hinanden at kende på en god måde\".


Som opvarmning til landskampen d. 6. juni, hvor de 12 unge skal til København, mødes de også i Ungdomshuset i Nørregade 60 i Odense lørdag d. 2. juni. Her skal de se landskampen mellem Danmark og Tjekkiet på storskærm.
Alle andre rød/hvide er også velkommen til fodboldfesten. Den starter kl. 19.


Abdi Rashid fortæller, at der også er sat et musikprojekt igang. Her laver to somaliere og to danskere musik sammen.