Sommerferien er i gang: Her skal du forvente kø på Fynske Motorvej

Skolernes sommerferien begyndte fredag eftermiddag, og det betyder en del trafik på Fynske Motorvej. Se her, hvornår trafikken er værst.

I denne weekend er skolernes sommerferie startet, og det betyder, at en af årets største rejseweekender er i gang. 

Derfor skal du være opmærksom, hvis du kører på Fynske Motorvej. For når danskerne pakker bilen og kører mod Sydeuropa eller de jyske sommerhusområder, så forventer Vejdirektoratet, at der på bestemte dage vil være stor risiko for kødannelse og forlænget rejsetid. 

I uge 25 forventer Vejdirektoratet, at der især lørdag vil være meget trafik i vestlig retning. Men også søndag vil der være mere trafik end normalt, men formentlig mindre end om lørdagen.

I hele sommerferieperioden må man forvente, at der er travlt på vejene om lørdagen. Det skyldes skiftedag i sommerhusene, ligesom mange igen i år vil holde deres ferie hjemme i Danmark på grund af corona-pandemien. 

Vejdirektoratet forventer dog også, at flere danskere vil køre mod udlandet og afholde deres ferie i takt med at corona-restriktionerne udfases.

Vejdirektoratets trafikprognose for sommerferien.
Vejdirektoratets trafikprognose for sommerferien.
Foto: Vejdirektoratet

Travl weekend, når ferien slutter 

Når skolernes sommerferie slutter i uge 31 bliver der også travlt på de danske veje. Både lørdag og søndag er der stor risiko for kø og forlænget rejsetid. 

På Fynske Motorvej går trafikken hovedsagligt i østlig retning fra Jylland mod hovedstadsområdet. 

Men der er også gode trafikale nyheder til dem, der ikke holder ferie. På hverdagene fra uge 26-31 vil der være færre biler på vejene og kortere rejsetid i myldretiden.

Her er vejstrækningerne, hvor Vejdirektoratet forventer en travl sommerferietrafik.
Her er vejstrækningerne, hvor Vejdirektoratet forventer en travl sommerferietrafik.
Foto: Vejdirektoratet