Sommerlejr for psykisk sårbare

For første gang har SIND Ungdom arrangeret sommerlejr for psykisk sårbare unge, og det blev afholdt på efterskolen ved Nyborg.

For de unge, der er psykisk sårbare, og for eksempel lider af social angst eller depression, er det især ferierne og højtiderne, der kan være svære.

- Mange af vores unge føler, at ferierne og højtiderne kan være en periode præget af isolation, og det er derfor rigtig vigtigt, at man får mulighed for at komme på ferie og få et frirum fra hverdagen, siger Helge Toksvig Bjerre, som er formand for SIND Ungdom

Der har i alt været omkring 40 unge af sted fra hele landet, og blandt dem har 13 unge frivillige også været tilstede for at sørge for, at de unge fik en god tur.

29-årige Morten Skovgaard Jensen, er derfor begejstret for den nye sommerferie mulighed, som han har fået.

- Man sidder altid og kigger på ens kammerater, der ligger billeder, hvor de har været på Gran Canaria, og man sidder selv og tænker 'Jeg kan ikke rejse nogen steder. Jeg har ikke mulighed for at gøre de ting', forklarer han.

De unge har i alt været på ferie på Fyn i tre dag, hvor der blandt andet har været flere forskellige aktiviteter, såsom sækkeløb, gættelege og andre konkurrencer.