I det fynske folks tjeneste

Sommervarme på vej

Vi får stadig regn og skyer, men termometeret viser højere temperaturer, jo længere ugen skrider frem.

Godt nok er det stadig en god idé at være bevæbnet med en paraply, men både temperaturen og kalenderen vil i slutningen af ugen pege på, at det er sommer.

For de allerheldigste kan det blive helt op til 25 grader, lyder det sommerlige budskab fra DMI's vagthavende meteorolog Mogens Rønnebek.

- Det bliver varmere, men ikke helt stabilt. Vi har fortsat ustadigt vejr over os, så fra tid til anden bliver det altså med regn og byger, men der bliver også plads til noget solskin, siger han og peger på, at det særligt i weekenden kan blive dejligt varmt.

Først på ugen bliver det en kende køligere, og mandag går det især ud over jyderne. Mens sjællænderne kan se frem til 20 grader og tørvejr, kommer der skyer og regn i det jyske. Det klarer dog op vestpå i løbet af dagen, lover meteorologen.

Tirsdag bliver regn, skyer og sol fordelt mere jævnt, mens onsdag bliver ugens temperaturmæssige lavpunkt.

- Onsdag bliver en del køligere med flere skyer og flere byger. Vi får mellem 15 og 18 grader, fortæller Mogens Rønnebek.

Efter temperaturdykket går det den rigtige vej. Torsdag vil termometeret pege på omkring 20 grader. Og resten af ugen vil det nå op mellem 20 og 23 grader.

Weekenden markerer indgangen til årets første sommermåned på kalenderen, og sommervejret bliver typisk dansk:

- Det er med at gardere sig med en paraply, men ellers kan man klare sig med lette gevandter. Det bliver pænt dansk sommervejr, men man skal lige være forberedt på bygerne, lyder det fra Mogens Rønnebæk.

Søndag bliver periodens varmeste dag med op til 25 grader.

Hvis DMI-vagtchefen kigger længere frem i prognoserne, ser han fortsat ustadigt vejr - i hvert fald indtil Grundlovsdag 5. juni, siger han.