Sommervejret er på tilbagetog

Fynboerne skal nyde solens stråler i starten af ugen, for det ser ikke godt ud for sommervejret i den kommende uge. Mere ustadigt og koldere vejr venter.

Strandtasken og badetøjet kan godt pakkes væk i den kommende uge. For selv om kalenderen med store bogstaver siger sommer, er det ikke meget sommervejr, der venter danskerne frem mod søndag.

Ugen starter vejrmæssigt nogenlunde fornuftigt ud med tørvejr i det meste af landet og temperaturer mellem 15 og 20 grader. Men natten til fredag venter der danskerne et kraftigt regnvejr, som lige nu ser ud til at føre koldere tider med sig.

- Tirsdag til torsdag ser det ud til at blive tørt med nogenlunde hæderlige temperaturer uden at være prangende. Sent torsdag trækker det så op med dårligt vejr, og natten til fredag får vi et kraftigt regnvejr ind over landet fra sydvest. Og det bliver altså hængende lidt, siger vagtchef Jørn Thomsen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Så sommerhungrende danskere må tilsyneladende væbne sig med tålmodighed lidt tid. Der er nemlig ikke umiddelbart nogen lysning forude, oplyser vagtchefen.

- Fra sidst på ugen og fremefter ser det ud til at gå ned ad bakke. Det bliver ustadigt, men ikke på den gode måde. Derimod bliver det ustabilt i den dårligere ende fremover, fortæller Jørn Thomsen.

Men det er ikke lutter nedtur og regnvejr det hele. Der vil også være perioder i den kommende uge, hvor solskin og sommerfornemmelser vil dominere.

- Det bliver en rigtig klassisk dansk blandingssommer i næste uge. Det bliver som sagt ustadigt, men det er jo ikke skidt hele tiden. Der er jo også gode perioder. Det bliver bare ikke stabilt, sådan at man kan sige, at nu får vi sol og sommer i tre dage i træk, siger vagtchefen.