Sommervejret holder pause

Koldt, blæsende, gråt og vådt. Sådan lyder ugens vejrprognose fra DMI.

Det danske sommervejr bliver presset ud af lavtryk, der sender kølige temperaturer over landet, oplyser DMI.

- Mandag ligger der et regnvejrsområde over Bornholm og et par enkelte byger på Sjælland, men ellers ser det ganske pænt ud. I eftermiddag bliver det ganske hæderligt med nogen sol og mellem 18 og 22 grader, siger vagthavende meteorolog Michael Skelbæk.

- Det er meget sjovt, for de 22 grader bliver ugens højeste temperatur. Det går kun ned ad bakke derfra, siger han.

Tirsdag bliver vejret ganske fint, men fra onsdag vil et lavtryk for alvor nedkøle det danske sommerland.

- På onsdag bliver det et helt andet vejr på grund af et lavtryk, som kommer herop. Jeg vil ikke sige, at sommeren slutter, men det bliver ustadigt på den lidt mere kedelige måde. Der bliver lidt regn og vind, siger Michael Skelbæk.

Det selvsamme frontsystem vil torsdag - med undtagelse enkelte heldige steder i Nordjylland - dryppe over Danmark og give blæst.

- Torsdag bliver der regn i hele landet og jævn til hård vind. Generelt ser torsdag rigtig kedelig ud. Seneste bud er, at der falder op imod 15-20 millimeter, siger Michael Skelbæk.

Herefter går det lidt mindre skidt. Regnfronten passerer og efterlader fredag et mere tørt, men stadig blæsende og koldt Danmark.

- På fredag kommer vi ind på bagsiden af de fronter, der passerer os torsdag, så det bliver en dag med solskin og lidt byger. Det bliver relativt koldt, fordi det kommer til at blæse, siger Michael Skelbæk.