Sønderjyske knuser Odense

Sønderjyske overlevede tre gange to minutter i undertal, inden de udnyttede fynboernes ture i straffeboksen.

Ishockeymandskabet fra Sønderjyske har for alvor sat kurs mod DM-finalen. Tirsdag aften vandt sønderjyderne så sikkert som 4-1 ude over Odense Bulldogs, og dermed er sønderjyderne blot en enkelt sejr fra at løse billet til finalen.

I søndags var sønderjyderne heldige med at vinde på egen is i en dramatisk semifinale, der først blev afgjort efter halvanden periodes ekstra spil.

Odense lignede længe en vinder af den kamp, og nedturen i overtiden gjorde uden tvivl ondt.

Alligevel kom odenseanerne bedst ud til tirsdagens kamp i den fynske hovedstad. Sønderjyderne var under pres og måtte ty til ufine metoder, hvilket betød tre sønderjyske udvisninger i første periode.

Odense fik dog ikke udnyttet overtalsmulighederne til at bringe sig i front, og det blev dyrt.

I anden periode, var det hjemmeholdets spillere, der på skift måtte til afkøling for strafbare handlinger, og gæsterne var anderledes effektive i overtal.

Efter en hurtig scoring i anden periodes andet minut af canadiske Brock Hooton begyndte det fynske udvisnings-mareridt, som blev afgørende for kampens resultat.

Først røg Mathias Thinnesen ud, det udnyttede Hooton og scorede sit andet mål.

Midtvejs i perioden røg to fynske spillere ud kort efter hinanden, og i anden omgang måtte det fynske forsvar give fortabt overfor brandvarme Hooton, der fuldendte hattricket og øgede til 3-0.

Odense fik en nødvendig lynscoring i tredje periodes første minut ved Andreas Sundin, men få minutter senere gjorde Jason Walters det til 4-1.

Sønderjyske fører nu 3-1 i kampe i serien, hvor der spilles bedst af syv. Med en sejr hjemme i Vojens på torsdag kan sønderjyderne spille sig i årets DM-finale mod enten Frederikshavn eller Rødovre.

Og kikser det torsdag, har Sønderjyske yderligere to muligheder for at booke den ene plads i finaleserien.